BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

900 топли обяда за бежанци от Украйна осигури Ротари клуб Добрич

Ротари клуб Добрич, в съвместно партньорство с Дистрикт Ротари България, успешно приключи проект за осигуряване на топъл обяд за бежанци в Украйна и памперси за деца. Осигурени са 900 обяда на нуждаещите се, избягали от войната, приютени в нашия регион.

За Про Нюз Добрич президентът на Ротари клуб Добрич Красимир Мецов сподели, че средствата – 25 000 долара, са по дистриктен проект на Ротари Интернешънъл. Той е реализиран от Ротари България и клубовете в Добрич, Балчик, Бургас, Варна, Габрово и Каварна. Ротари клуб в Добрич е получил около 7 000 лева. С тях в продължение на месец топла храна всеки са получавали около 30 украинци – майки, деца и възрастни хора. Мецов обясни, че подпомогнатите са били реално нуждаещи се, настанени не в хотели, а в апартаменти, къщи, вили в Добрич и околните села. Представителите на Ротари клуб-Добрич са организирали приготвянето на храната и разнасянето й.

Всеки ден украинските граждани получаваха супа и основно ястие. Хората са много доволни, казваха, че храната е достатъчно, за да могат да я ползват и на обяд, и на вечеря, сподели президентът на Ротари клуб Добрич.

„Стараем се да бъдем в помощ предвид създалата се ситуация, хората от Украйна нямат вина за това, което се случва, а ние трябва да бъдем хуманни – сподели Красимир Мецов – Нашата организация е хуманитарна и за нас няма значение кой е в нужда – украинци, руснаци, афганистанци. Помагаме на всички колкото можем”.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!