BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Художник и 3-годишни деца подредиха изложба „Обмен на енергии“ в Добрич

Изложба „Обмен на енергии“ на художника Николай Тодоров и възпитаници на детска градина № 12 „Щурче“ в Добрич беше открита тази вечер в Общинския младежки център.

Картините са създадени по време на творческа лаборатория, в която именитият художник работи заедно с 3-годишни деца. Тя се осъществи по проект, финансиран от фонд „Култура“.

Това е експеримент на обмен на енергии, при който Николай Тодоров черпи от чистата детска енергия, а те са нарисували слънцето и света, в който живеят, такива каквито са в тяхното въображение.

От създадените изображения Николай Тодоров е сътворил композиция, в която са вплетени техните знакови рисунки със силно първично излъчване. Взаимодействайки с неговата творческа енергия се е получило едно произведение на съвременното изкуство – „Слънчев свят“, релефна картина с размери 120х200 см, изпълнена в уникална авторска смесена техника върху платно.

В резултат на дългогодишната му работа с древните знаци, силно заредени с първична енергия, които използва в картините си, той стига до заключението, че детските изображения носят същата първична енергия. Тази графична изчистеност е в паралел с първичните знаци, създадени преди хиляди години. И така в него се появява намерението да осъществи този уникален проект.

Съавтори на картината „Слънчев свят“ са малките Габи Атанасова, Десислава Стоянова, Даниел Николов, Йоана Димитрова, Йоана Иванова и Карина Богоева.

Снимки: Община град Добрич

Материалът Художник и 3-годишни деца подредиха изложба „Обмен на енергии“ в Добрич е публикуван за пръв път на ProNews Dobrich.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!