BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от Добрич гостуваха в Народното събрание по покана на Албена Симеонова

По покана на избрания от Добрич народен представител от „Демократична България“ Албена Симеонова ученици от Езикова гимназия „Гео Милев“ от града посетиха Народното събрание.

Младежите разгледаха сградата и присъстваха на заседание на българския парламент, като имаха възможност да се запознаят от първо лице с работата на институцията и народния представител.

Албена Симеонова и роденият в Добрич депутат от „Демократична България“ Ивайло Мирчев поканиха младите хора на среща в зала “Запад”. Дискусията между депутати и ученици беше много ползотворна.   

Албена Симеонова сподели акценти от своята дейност. Разказа им за внесените от нея законопроекти – за забрана изсичането на дървета във вододайните зони, за биоразнообразието и брегоукрепването, за чистотата на атмосферния въздух, за преработката на индустриалния коноп и този за дивото къмпингуване. В изложението си тя акцентира на това колко важно е създаването на гражданско общество и упражняване на правото ни на глас.

Ивайло Мирчев подчерта необходимостта от реформа в правосъдната система и съдебната власт. Той запозна младите хора с важността на машинното гласуване и опасностите, които крият корпоративният и купеният вот.

Младите хора споделиха, че се интересуват от перспективата за съставяне на кабинет и редовно правителство. Всички те получиха сувенири за спомен от гостуването си в Народното събрание.

Предстоят нови визити на млади хора в сградата на Народното събрание, отново по покана на Албена Симеонова.

Материалът Ученици от Добрич гостуваха в Народното събрание по покана на Албена Симеонова е публикуван за пръв път на ProNews Dobrich.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!