BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ужасяваща жестокост: Открили немеца във фризер в Соколово, нарязан на части

Ужасяващи подробности за убийството в балчишкото село Соколово научи Про Нюз Добрич от свои източници. Тялото на убития 59-годишен германски гражданин е било разчленено на части, сложени във фризер. Крайниците и главата са били отделени от торса. А отрязан пръст с пръстен на него е бил изпратен на съпругата на убития.

Припомняме, че трупът бе открит рано тази сутрин в къща в Соколово. Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебното производство за убийство на чужд гражданин в селото, информираха от Апелативна прокуратура – Варна.

Първоначално производството е започнато във връзка с получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, постоянно пребиваваща в България и живуща в с. Соколово, област Добрич, за това, че на 20 октомври 2021 година бил отвлечен съпругът й – мъж на 59 години, също германски гражданин,

Около 22:00 часа съпругата на жертвата получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал, върху който бил поставен пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

След получаване на сигнала за отвлечен чужд гражданин, веднага в разследването с отделни задачи били включени и служители на териториалните структури на ДАНС и на ГДБОП. В резултат на следствените действия, ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич, и реализирани съвместно от служители на ОД на МВР – Добрич, ТД „Национална сигурност“ и сектор „БОП“ в града, за броени часове е разкрито друго тежко умишлено престъпление – убийството на германския гражданин.

„Имаме всички данни да мислим, че първоначалната версия за отвличане с цел откуп всъщност е прикриване на убийство“, съобщи Владимир Чавдаров – административен ръководител на Апелативната прокуратура.

Установени са две лица, също граждани на ФР Германия, имащи съпричастност към извършеното престъпление. Открито било и тялото на жертвата. 

Двамата мъже – Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), баща и син, по наша информация Ралф Кристиан и Тим Кристиан, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях убийство. Те ще бъдат задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Апелативният прокурор на Варна изказа благодарност на своите колеги от Окръжната прокуратура в Добрич, служителите на МВР, ДАНС и ГДБОП за усилията им по разкриването, документирането и събирането на доказателства за извършеното тежко криминално деяние.

Работата по доказване и документиране на престъплението тече и към момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич. 

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!