BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стари гуми се появиха в язовир Плачи дол при контролирано изпускане на водата

Стари автомобилни гуми се появиха в язовир Плачи дол 1, след като водата му бе контролирано изпусната. За това алармира читател на Про Нюз Добрич – Иван Николов, който ни изпрати и снимки. Днес се е появил и разлив до моста на пътя Добрич – Балчик, преди с. Плачи Дол.

Контролираното изпускане на водата от язовира се е наложило заради подмяна на основния изпускател, за който е имало предписание да бъде ремонтиран, обясни за Про Нюз Добрич зам.-кметът на Община Добричка Иван Пейчев. Той е бил днес на проверка на мястото, тъй като в Общината е получен сигнал за разлива.

Концесионерът на водоема е изпратил още преди седмица писма до Общината и до Басейнова дирекция Плевен с уведомление за контролираното изпускане. Според Иван Пейчев има образувана локва, която не е голяма и опасна и няма място за тревога. Уведомена е и областната управа.

Иван Пейчев увери, че ще се направи проверка за показалите се при оттичането на водата гуми, за да може да се организира почистването им.

Зам.-кметът е разпоредил контролираното изпускане да се спре, докато водата се разнесе. По думите му, сега е периодът, в който може да се извърши ремонтът на изпускателя.

Концесионер на язовира е Христо Иванов Павлов от Генерал Тошево.

Според кмета на Плачи дол Атанас Пенев язовирът се експлоатира по всички правила и има постоянна охрана, като многократно там са правени проверки. Няма данни в язовира да са изхвърляни гуми и не е ясно откъде те са се появили. Той предполага, че гумите може да са били във водата от много години.

Язовир Плачи дол е изграждан през 60-те години на миналия век. Според местни преди две-три години, при отдръпване на водата поради голяма суша, в язовира са се появили човешки кости.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!