BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Светът се готви за война, Европа е в паника

Путин е бил откровен, когато каза: „Ние още не сме започвали“

От началото на 2022 г. Путин и Си се видяха на четири очи два пъти. Първо на 4 февруари на зимната олимпиада в Пекин. И последва СВО на 24 февруари. После се видяха на 16 септември на срещата на ШОС в Самарканд, а на 19 септември Николай Патрушев пристигна в Китай за консултации по сигурността. Последваха незабавно съобщения за референдуми в периода 23-27 септември в ЛДНР, Запорожка и Херсонска области (за присъединяване към РФ). В Думата бяха внесени поправки на НК за мобилизация, дезертьорство и други. Май излиза, че Путин е бил откровен, когато каза: „Ние още не сме започвали“.

Няма да е абсолютно невероятно преди изборите на 8 ноември САЩ да се окажат срещу РФ и Китай на два фронта. Европа е в паника поради очевидна заплаха за удари на нейна територия. Във вторник вечерта обявеното обръщение на Путин по телевизията не се състоя. Вероятно поради спешни преговори между САЩ и Русия. Макрон не успя да се свърже по телефона с Путин, който го игнорира. Съгласно непотвърдена информация Донецк е бил обстрелван с френска гаубица „Цезар“.

Французите са предоставили на ВСУ услугите на френски военен спътник заедно с шифровалните машини. Американците по непотвърдени данни са започнали да доставят ракети с обсег на действие 280-300 км. Лукашенко намекна, че има готовност Беларус да премине на военни релси. Бивш външен министър на Румъния предложи на Полша и Унгария да си разделят „по братски“ част от Западна Украйна. Румънецът забрави да покани Беларус. В Херсонска област, по съобщение в предаване на ОРТ, руснаците са унищожили полски танк с полски екипаж. А това е съвсем друга „опера“.

Признавам, че не съм наясно как Украйна ще стане в най-скоро време пълноправен член на ЕС. Светът се готви за война. СВО се превръща в КТО (контратерористична операция) или пълномащабна война. Събитията на територията на бившата УССР преминават на друга юридическа плоскост. След броени дни, ако се запази тенденцията, то военни удари на НАТО/САЩ/ВСУ по ЛДНР, Запорожка и Херсонска области ще се считат за удари по територията на РФ с всички произтичащи последствия съгласно военната доктрина на Русия.

Боян ЧУКОВ

https://trud.bg/

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!