BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РОДИЛКА Е С КОВИД В БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ

Ситуацията в Добрич с Ковид 19 е поносима. За последните 14 дни заболяемостта в областта е 515 на 100 хил. души. В отделението в болницата в Добрич от 80 легла с Ковид, са заети 63. Това обяви в Добрич пред журналисти здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Според него, и тук има много млади пациенти, които са потърсили лекарска помощ късно. Родилка почти пред термин – в 37-а гестационна седмица, е с положителен тест за Ковид, но за щастие, няма опасност за нея. 34-годишен мъж е интубиран, през Ковид отделението са преминали и няколко деца. Според проф. Ангелов, няма повишен натиск над здравното заведение в Добрич, за да се изискват допълнителни сили. Спешната помощ също се справя, въпреки че всяко второ повикване е заради Ковид. Осигурени са предпазни средства и дезинфектанти, каза министър Ангелов и похвали директора на болницата д-р Желязков за работата му и за това, че е привлякъл много млади хора да работят в здравното заведение.

Следващата седмица се очакват над 200 хиляди ваксини от различни фирми производители. Процент от тях отиват при личните лекари. Дори в момента в РЗИ Добрич има ваксини, но личните лекари не ги желаят, каза здравният министър и уточни, че става въпрос за Астра Зенека.

Недостиг на ваксини има в целия свят, но с количеството ваксини, които се очакват да пристигнат в България, министър Ангелов се надява до края на лятото да достигнем колективен имунитет.

Що се отнася до смъртта на гръцкия студент, проф. Ангелов още вчера е издал заповед за проверка. Студентът не фигурира в системата за поставена ваксина на територията на България. Изчаквам проверката и тогава резултатите ще бъдат огласени пред вас, каза здравният министър.

Министър Ангелов бе придружаван от председателя на Съвета на директорите на МБАЛ-Добрич Лъчезар Карадимов, началник на отдел „Протокол“ в Министерството на здравеопазването

НДТ

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!