BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РАЗКРИХА УБИЙЦИТЕ НА ГЕРМАНЕЦА ОТ СОКОЛОВО

Двама германски граждани – баща и син, съответно на 59 и на 23 години, са извършителите на отвличането и убийството на техния сънародник, живущ в село Соколово. Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.) са задържани до 72 часа, като предстои да им бъде повдигнато обвинение за убийство по особено мъчителен начин с користна цел. Това съобщи на брифинг в Добрич апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Предстои на двамата обвиняеми да бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“.

Първоначално досъдебното производство е започнато за престъпление по чл. 142, ал. 1 от НК във връзка с получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, постоянно пребиваваща в Р. България и живуща в с. Соколово, област Добрич, за това, че на 20 октомври 2021 година бил отвлечен съпругът й – мъж на 59 години, също германски гражданин, постоянно пребиваващ в Р. България.

Около 22:00 часа съпругата на жертвата получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал, върху който бил поставен пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

След получаване на сигнала за отвлечен чужд гражданин, веднага в разследването с отделни задачи били включени и служители на териториалните структури на ДАНС и на ГДБОП. В резултат на следствените действия, ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич и реализирани съвместно от служители на ОД на МВР – Добрич, ТД „Национална сигурност“ и сектор „БОП“ в града, за броени часове е разкрито друго тежко умишлено престъпление – убийството на германския гражданин.

„Вчера образувахме досъдебно производство с оглед отвличане с цел откуп на чуждестранен гражданин. Предприети бяха незабавни оперативно издирвателни мероприятия и днес призори бе разкрито друго тежко престъпление – убийството на този човек, който също е на 59 години. Имаме данни, че първоначалната версия за отвличане с откуп, е за прикриване на това извършено престъпление. Уведомено е посолството на Федерална република Германия в България. Разкрити са извършителите. Това са немски граждани – баща и син. Събират се активно доказателства както за самия начин на извършване на престъплението, така и за участието на всеки един от тях. На този етап смятаме, че единият е извършител, а другият – помагач. В процеса на събиране на доказателства това може да претърпи развитие, а може и да не претърпи“, каза прокурор Чавдаров.

Назначени са всички възможни съдебно-медицински, технически и всякакви други експертизи. Изследва се мотива, като на този етап той е с користна цел. Убийците и убитият са се познавали, и то добре.

В брифинга взеха участие още окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, ръководителят на териториалната структура на ДАНС, директорът на ОД на МВР в града старши комисар Явор Колев.

Работата по доказване и документиране на престъплението тече и към момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич. НДТ

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!