BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протест срещу зеления сертификат се проведе в Добрич, продължава утре

Граждански протест срещу въведения от Министерство на здравеопазването зелен сертификат се проведе тази вечер пред сградата на Регионалната здравна инспекция.

Той се организира в социалната мрежа Фейсбук. Протестът започна в 18 ч. Събралите се бяха издигнали трикольора, както и знаме с надпис “Свобода или смърт”. Те носеха плакати „Ваксината е личен избор, не условие за работа“.

Събралите се решиха да напишат своите искания до здравното министерство от името на гражданите на Добрич, придружени с подписка, която ще продължи и следващите дни в центъра на града.

Гражданският протест събра хора, които изразиха своето несъгласие срещу въвеждане на зеления сертификат за посещаване на магазини, кина, театъра и други закрити обществени места.

Работещи в болницата съобщиха, че на събрание днес е било казано, че трябва да се ваксинират. Голяма част не искаме. „На събранието са казали, че ще се следи каква е съпротивата. Така че съпротивата трябва да е наистина много  голяма“, заяви дама от протестиращите. Друг от участниците каза, че има цели отрасли, където от утре няма да има кой да работи. Страшното е, че и в болницата много хора няма да отидат на работа

Беше решено протестът да продължи утре от 18 часа пред сградата на областна управа.   

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!