BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Премиерът Кирил Петков подава оставката на правителството в понеделник сутринта

„Няма никакъв проблем. Веднага ще попълним документите и ще ги подадем“, уточни той от Брюксел, където коментира и ветото на София за Скопоие.

„Имаше страшно очакване, че България ще вдигне ветото, но аз ясно казах, че това решение е на българския парламент и аз няма да променя българската позиция докато няма такова решение.

Част от решение на френското предложение са много трудни за приемане от страна на Република Северна Македония (РСМ). Стана ясно, че не са само исканията на София, но и на Европа“, каза премиерът и допълни, че „сега вече въпросът е на българския парламент“.

„Ако Бойко Борисов един ден реши да отиде на топъл остров съм сигурен, че имаме много идеи за европейска България с част от депутатите му, но на този етап не“, заяви Петков в отговор на въпрос може ли да се коалира с ГЕРБ.

Попитан дали от „Продължаваме промяната“ (ПП) ще се опитат да съставят нов кабинет в рамките на това правителство той заяви: „Да, сменяме формата на отбора. Вярвам, че отборът е в добра кондиция да продължи напред“.  https://blitz.bg/

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!