BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Последни новини за заседналия кораб Vera Su

Екипажът на товарния кораб Vera Su, заседнал край Камен бряг, ще бъде разпитан от разследващите, когато бъде свален на брега. Това съобщи на БТА окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Дали това ще стане в близките дни, зависи от действията на “Морска администрация” и Гранична полиция, а също и ако метеорологичните условия позволят. Моряците ще преминат здравен контрол и е възможно да бъдат карантинирани, каза окръжният прокурор. Бухчев добави, че ще бъдат иззети и корабните документи, за да се съберат пълни данни по разследването за инцидента.

Окръжният следствен отдел започна разследването за извършено евентуално престъпление против транспорта на 20 септември, когато корабът под панамски флаг, превозващ тор, заседна в скалите край Камен бряг. Екипажът се състои от деветима души – граждани на Азербайджан и Турция.

В отговор на въпрос окръжният прокурор уточни, че след като компетентните институции оценят какво е замърсяването на морската вода и дали са настъпили щети за природата, държавното обвинение ще работи и в тази посока, като бъдат разпитани и служители на “Морска администрация” и Гранична полиция. Възможно е това да стане в отделно досъдебно производство. https://blitz.bg

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!