BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пияният британец с рекорд – нарязал над 100 гуми в Добрич (+снимки)  

Над 100 гуми на автомобили е нарязал пияният британец, вилнял миналата нощ пред блок 17 в квартал „Балик“. Според потърпевши, възможно е колите, на които е посегнал да са не 56, а да надхвърлят 100

Както по-рано съобщихме Районна прокуратура в Добрич обвини 51-годишен великобританец, продължително пребиваващ в България, който увредил противозаконно 56 леки автомобила в града като нарязал гумите им. Д.У. е задържан за срок до 72 часа.

Мъжът живее във Великобритания с жена си, която е от Добрич. Дошли на гости на роднините. Вечерта гостували на тъста му в блок 17 в квартал „Балик“. По обясненията на родителя двамата мъже изпили по три ракии и две бири.

Пускали силно музика, а детето скачало и вдигало шум. Съседите от долния етаж направили забележка. Станала препирня, при което англичанинът излязъл от входа като потрошил входната врата на блока и с нож написал заплаха и ругатня. След това започнал да реже гумите на паркираните пред блока автомобили. Това се е случило във времето между 2,30 и 3,30 часа след полунощ.

Когато сутринта хората от блока тръгнали да отиват на работа били неприятно изненадани при вида на колите си с нарязани гуми. В полицията започнали да валят сигнали. На място пристигнали служители на ОД на МВР, които извършили оглед и  описали всички повреди по автомобилите, съобщи говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

От камера на входа видели какво се е случило през нощта. Веднага започнало издирване на извършителя, който е задържан около 10 часа. Според неофициална информация той още не бил изтрезнял.

Пиян англичанин наряза гумите на 56 коли в Добрич заради забележка

Има доказателства, че е бил под алкохолно опиянение при извършване на престъплението. Използвал е нож, който все още не е намерен. Иззети са записи от камери и предстои видео техническа експертиза. От записите се вижда, че е той. И така е открит в жилището, където е отседнал по улица „Топола“.

Мъжът се държал напълно неадекватно. Нарязал гумите на голяма редица от автомобили, но не всички са паркирани пред блока. Рязал е наред, над 100 гуми са унищожени, тъй като на някои коли е сряза по едва, на други по две, а има и автомобили с три надупчени с нож гуми.

Според живеещи в района най-вероятно посегателство е извършено на близо 100, а не само на 56 коли, тъй като някои собственици не са подали сигнал, а други отсъстват и не са видели какво се е случило.

Един от пострадалите разказа, че е сменил гумите си преди две седмици и не е изминал и 2000 километра. За подмяната ще трябва да плати поне 400 лева. Някои от нарязаните гуми са нови, а други стари.  Колите също са различни модели. Потърпевш разказа, че смяната на надупчените от британеца гуми на колата ще му струват 1500 лева. Но има и немалко хора, които не могат да си позволят да си купят нови зимни гуми.

“Този случай е прецедент. Такова нещо, при това без видима причина, не се е случвало”, коментира Даниел Илиев. Тепърва наблюдаващият прокурор ще прецени дали към обвинението за повредено чуждо имущество да не се прибави и за хулиганство.

Британецът е задържан от прокурора до 72 часа. Утре ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение.

Материалът Пияният британец с рекорд – нарязал над 100 гуми в Добрич (+снимки)   е публикуван за пръв път на ProNews Dobrich.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!