BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още не е приключило разследването за смъртта на 3-годишния Крис от Добрич

Все още не е приключило разследването по досъдебното производство, образувано във връзка с катастрофата, в която загина 3-годишният Кристиян Иванов, съобщиха за Про Нюз Добрич от Окръжната прокуратура. Трагичният инцидент стана в Добрич преди почти една година – на 6 май 2021 год., когато шофьор премина на червен светофар на кръстовището на улица “Христо Ботев” и бул. “Русия” и помете автомобила, в който пътуваше семейството на Крис. Детето издъхна след няколко дни в кома.

„По делото са извършени множество действия по разследването, необходими за разкриването на обективната истина. Изготвени са няколко съдебномедицински експертизи, автотехническа експертиза и комплексна автотехническа, както и трасологична“, посочват от Прокуратурата.

Повдигнато е обвинение, като спрямо обвиняемия 42-годишен шофьор е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 500 лева и му е наложена забрана да напуска пределите на Република България.

Припомняме, че в памет на момченцето и с искане за справедлив и открит процес още миналата година в Добрич се проведоха два протеста.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!