BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОЧАКВАНО: След Велико Търново, лоши новини за машинното гласува и от Добрич

В областта започва поетапното преустановяване на гласуването чрез машини

Централната избирателна комисия събира информация за несъответствията при преференциите в изборната бюлетина, въведена на машините за изборен район Добрич. Проблемът е софтуерен, съобщава БНР.

За една от коалициите под номер 110 в преференциите се появява име на кандидат под друг номер в листата, за номер 112 е вярно само първото име на кандидата.

За друга формация при натискане на преференция 109 не излиза име. В бюлетината на машините липсва и квадратчето „не подкрепям никого“.
Предложението в Добрич да се спре гласуването с машини бе оттеглено, след като част от членовете на ЦИК се обявиха против.

Дискутира се дали е възможно, ако машинния вот там продължи, да бъдат отчетени коректно подадените гласове за преференциите.
Окончателно решение на ЦИК за Добрич се очаква по късно.

По-рано беше съобщено, че след подадени редица сигнали за разменени имена и номера на кандидати от различни партии, както и на възможност за гласуване с „не подкрепям никого“ в област Добрич започва поетапното преустановяване на гласуването чрез машини: „Имаме сигнали от секции, поетапно преустановяваме, очакваме ЦИК да се поизнесе, сезирани са. Има разменени, дублиращи имена, липсва квадратчето „не подкрепям никого“, казаха от РИК .

Подаден е сигнал и за гласуване с фалшиво ЕГН в една от секциите в Добрич, лицето е задържано и е предадено на прокуратурата.  https://blitz.bg

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!