BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оценките от матурите ще се признават за кандидатстване в 118 бакалавърски програми в СУ „Св. Климент Охридски“

Оценките от матурите ще се признават за кандидатстване в 118 от общо 120 бакалавърски програми в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, предвиждат правилата за провеждане на кандидатстудентската кампания през тази година, приети от Академичния съвет на висшето училище.

През тази година Софийският университет ще проведе кандидатстудентски изпити по биология и химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“, по математика за специалностите във факултетите по математика и физика и Стопанския факултет, по физика за специалностите във Физическия факултет, както и по английски, немски, френски, испански и италиански език.

С оценките от изпитите по биология и химия кандидат-студентите ще могат да кандидатстват и за специалности в Биологическия факултет, Факултета по химия и фармация и Физическия факултет.

Първата изпитна сесия ще се проведе на 3 април, а втората – на 28 и 29 май и 4, 5 и 11 юни.

Приемът на заявления за явяване на изпити ще става само по електронен път. Той ще започне на 1 март и ще продължи до 28 март за първата кандидатстудентска сесия и до 23 май за втората.

Кандидат-студентите ще могат да се регистрират за класиране от 13 юни до 1 юли.

На 5 юли ще бъде обявен първият етап на класирането, а вторият и третият съответно на 12  и 19

https://bnr.bg/

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!