BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отлично представяне на грациите на „Алексия” от Добрич при дебюта им в елитния спорт

Отлично се представиха талантливите момичета на Спортен клуб по гимнастика „Алексия” от Добрич с президент и треньор Севдалина Мавродиева-Нейкова при първото си участие в състезание в елитния спорт. През уикенда те се представиха в 18-ото издание на Държавното първенство по естетическа гимнастика. В него взеха участие всички елитни ансамбли по естетическа гимнастика от цялата страна.

В първенството ансамблите се представиха в къса програма, предназначена за начинаещите, и дълга програма, която е за напредналите. За Про Нюз Добрич Мавродиева обясни, че дългата програма е с доста по-тежък правилник откъм времетраене и задължителни елементи. В нея са участвали 28 ансамбъла. „Това, с което аз много се гордея, е, че нашите деца, след година работа, прескочиха късата и взеха участие в дългата програма. Беше доста смело, но решихме да се потопим директно в дълбоките води”, сподели треньорът. В категория Жени СКГ „Алексия” е на четвърто място, в Девойки – също на четвърто, а в Деца – на шесто място. Клубът получи плакет от Федерацията по естетическа гимнастика. Той участва в Държавното първенство с 28 деца.

Мавродиева направи равносметка за отиващата си година за СКГ „Алексия”, който е регистриран през януари. Клубът спечели общо осем пъти първи места от летния и зимния Държавния шампионат по масов спорт – „Гимнастрада”, а сега е с добро класиране и в елитния спорт. След едноседмична почивка децата започват да се готвят за следващата година. „Те са с много хъс след това, което преживяха, чувстват се горди, че взеха участие в състезание от такъв ранг. Имаха честта да се състезават и да стъпят на един килим с националните отбори на България в Жени и в Девойки, което е един много голям опит за тях”, сподели Мавродиева. Самата тя е изкара преди два месеца съдийските курсове и е имаше възможността да съдейства на финалите.

Това, което ни натъжава, е, че за три от момичетата, чието представяне датира още от световните шампионати и са шампионки при деца и девойки, Държавното първенство по естетическа гимнастика беше последното им състезание, каза треньорът на „Алексия”. Това са Ивайла Стоянова, която е студентка, и абитуриентките Дана Лазарова и Кристела Добрева.  

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!