BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови 6 проби с Делта от област Добрич, 17 с Делта+ от шест региона на страната

снимка: lanacion.com.py

В шест от изпратените от област Добрич проби, в периода 15-20 октомври, е бил установен по-заразният вариант Делта, сочи справката от последно секвенираните проби в страната. 17 случая на Делта плюс варианта (AY.4.2) на COVID-19 са установени в седем други региона на България.

В ЦЗПБ чрез целогеномно секвениране от ново поколение успешно са анализирани 785 клинични проби със SARS-CoV-2. При всички тях е установен вирусен вариант Делта, който според СЗО е причислен към вариантите с повишено значение за общественото здраве.

Таблица с разпространение на вариантите на SARS-CoV-2 в различни области на страната

*Справката за състоянието на пациентите е към 26.10-02.11.2021 г. Провежда се допълнително епидемиологично проучване / таблица- НЦЗПБ

11 НОЕМВИ: Повече излекувани от новозаразените за деня в страната, 76 позитивни с COVID-19 от Добрич

През изминалите 24 бяха регистрирани 76 случая на заразени в COVID-19 от област Добрич. Извършени са общо 286 ваксинации. 172 от тях са с ваксина на BioNTech, 5 – с Moderna, 0 – с AstraZeneca, и 109 – с продукта на Janssen. За 126 от ваксинираните интервенцията е била тип първа игла. Със завършена анти-ковид имунизация в областта вече са 34 137 души. На 433 лица вече е поставена и допълнителна (бустерна) доза.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!