BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МРРБ ще съдейства за реализирането на два проекта в община Добричка

Министерството на регионалното развитие и благоустройството да съдейства за реализирането на два проекта на територията на община Добричка пое ангажимент министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с кмета на общината Соня Георгиева.

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за осигуряване на водоснабдяване на с. Стожер и изпълнението на основен водопровод по републиканския път, който свързва Добрич с курорта „Албена“.

Община Добричка има изготвен проект за подмяна на водопровод за селото още от 2017 г., който е необходимо да бъде преразгледан. След актуализиране на документацията в съответствие с изискванията на съвременните норми и осигуряване на финансиране може да стартира реализирането на проекта, което ще осигури на с. Стожер постоянно водоснабдяване и няма да се налага преминаване на воден режим, както се е случвало през последните години. В момента проектът се разглежда от Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, след което предстои да бъде разгледан и от експерти в МРРБ.

За да се рехабилитира републиканския път, Агенция „Пътна инфраструктура“ изисква да бъде подменен централният водопровод, който минава през три населени места в общината – Бранище, Славеево и Батово. Ако не бъде осигурено финансиране до края на тази година, проектът, чиято стойност е около 500 000 лв., ще бъде заложен в бюджета за 2022 г.

В разговора участваха още заместник-министър Валентин Граматиков, Атанас Паскалев – съветник на министър Комитова, и експерти от МРРБ.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!