BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„МБАЛ-Добрич“ АД получава респиратор за рискови новородени и недоносени деца

В навечерието на най-светлите християнски празници „МБАЛ-Добрич“ АД ще получи като дарение неонатален транспортен респиратор.

Апаратът е осигурен от благотворителната инициатива Българската Коледа, която е под егидата на президента на РБългария Румен Радев.

Чувстваме се изключително горди, че здравното заведение в Добрич беше избрано за подпомагане сред десетки други в страната“, споделя директорът му д-р Георги Желязков.
Огромно щастие за болницата и по-специално за Отделението по неонатология е да получим този апарат точно за Коледа. Всяка година болницата ни кандидатства според необходимостта си, но до момента подаръците не са били толкова големи“, посочи д-р Желязков.
Кандидатите за помощ от Българската Коледа са били над 65 здравни заведения от цялата страна, като най-голямата болница в област Добрич е сред одобрените около 25, което е огромно признание.

Транспортният неонатален респиратор от най-ново поколение ще осигури възможност за адекватното транспортиране на рискови новородени и недоносени дечица, обясни началникът на Отделението по неонатология към „МБАЛ-Добрич“ АД д-р Йовка Тихонова. „Този респиратор изключително много ще улесни нашата работа и ще предоставим възможно най-добрите щадящи условия при превозването на недоносените бебета или пък новородените с лоши витални показатели“, категорична е д-р Тихонова. Цената на този транспортен респиратор е над 20 000 лв., като той притежава всички съвременни дихателни режими за обдишване.
„МБАЛ-Добрич“ АД изказва своята благодарност към Българската Коледа за сбъдването на една дългогодишна мечта.

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!