BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мартеници в подкрепа на болно дете творят в читалището в Каварна

Мартеници за благотворителна кауза изработват в Народно читалище ,, Съгласие-1890” в Каварна. Инициативата е наречена „Купи мартеница, дари надежда”, сподели за Про Нюз Добрич читалищният секретар Ивелина Павлова. С набраните средства ще бъде подпомогнато болно дете – 9-годишният Кристиян Атанасова от Каварна, който страда от Детска церебрална парализа.

В изработването на символите за здраве участват всички служители на читалището. Самите те са осигурили повечето от материалите за мартениците – прежди, вълна, естествени материали и други. От културната институция са призовали и гражданите на Каварна – който желае може да се включи и да подкрепи благородното начинание.

В началото на следващата седмица мартениците ще бъдат подредени в базар пред читалището. Ще бъде поставена и дарителска кутия за набиране на средства за Кристиян.

Решихме с изработените мартеници тази година да подкрепим кауза и се обърнахме към отдела за социални дейности в Община Каварна, за да ни предложат дете в нужда, на което да помогнем, разказа Павлова. От там им препоръчали Кристиян, от читалището разговаряли с майка му, която изключително много се зарадвала.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!