BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ СЕ СРЕЩНА С НОВОИЗБРАНИЯ ДОРОСТОЛСКИ МИТРОПОЛИТ

 

В края на миналата седмица Високопреосвещеният Доростолски Митрополит Яков представи на Кмета на Община Тервел решение № 462 от 27.10.2020 г. на Светия Синод за оглавяване на Доростолската епархия. В съответствие с изискванията на чл. 90, ал. 1 от Устава на БПЦ – БП на проведения на 25.10.2020 г. в българската столица София канонически избор, за Доростолски митрополит бе избран Негово Преосвещенство Константийския епископ Яков (Росен Стоичков Дончев). Той бе придружен от Протопрезвитер Отец Добри, г-жа Цветана Цанова – епархийски съветник и местния Отец Вълчо. На срещата присъстваха кметът на Община Тервел и  зам.-кметовете Дияна Илиева и Велчо Велчев.

Обсъдени бяха възможностите за съвместна работа и съдействие в обществено-църковните взаимоотношения. Новоизбраният Владика подчерта отличната работа, свършена до момента от страна на ръководството на Община Тервел по отношение на изграждането, поддържането и опазването на божиите храмове, намиращи се на територията на общината и говори за необходимостта да бъдат в по-голяма степен  приближени до хората, говори за Църквата, религията и ценностите, които тя възпитава у младите хора. Бяха разгледани и възможности за построяване на малки църкви в населени места в общината. Инж. Симеонов изтъкна, че споделя виждането, че  за хората в  общината е добре да припознаят църквите и храмовете на всички религии като места, които могат да обединяват и възпитават в добро.

В края на срещата Митрополит Яков пожела на всички тервелчани здраве и благоденствие.

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!