BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изложиха в Каварна Пежото с автографи на звезди на екскмета Цонко Цонев

Служебният автомобил „Пежо“ на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, с който той посрещаше всички звезди на рока, метъла и спорта, гостували на фестивала в продължение на години, става най-новата атракция в морския град. Инициативата е на общинското ръководство. Автомобилът бе поставен вчера в парка, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-кметът на Каварна Георги Балтаджиев.

Емблематичното „Пежо” е покрито с купол, изработен от „ФолиАрт” в Добрич. От фирмата съобщават, че куполът е направен от алуминиеви профили с пана от поликарбон и е с размери 6 м в диаметър и 3 м височина.

Новата атракция на Каварна предстои да бъде официално открита. По нея все още има довършителни работи, каза зам.-кметът Балтаджиев. Ще бъде поставен СОТ, камери, осветление, настилки около купола. Вероятно ще има и информационна табела, която ще разказва за самия автомобил.

Припомняме, че с решение от 2017 година Община Каварна обяви за продан легендарното “Пежо” с автографи. Началната тръжна цена, определена от Общинския съвет /ОбС/, беше 25 115 лв. без ДДС. Продажбата не бе осъществена и автомобилът все още е собственост на Общината. По инициатива на кмета Елена Балтаджиева и председателя на ОбС Йордан Стоянов на заседание през юни местният парламент отмени решението от 2017 г. за продажбата на рок колата.

Общинското “Пежо” е събрало автографите на много легендарни музиканти, спортисти и актьори. Пръв през 2008 г., вдясно от волана, се подписва Алис Купър. Там са подписите на Глен Хюз, на Джеймс Котък – барабанист на “Скорпиънс”, Таря Турунен, Саймън Райт – барабанистът на Дио, Джо Лин Търнър – бивш вокал на “Рейнбоу”, Джоуи Димайо – басист на “Меноуър”. На задната лява врата собственоръчно са се подписали легендарните “Дийп Пърпъл”. Колата съхранява и подписа на Том Беринджър. Българското присъствие е на Наско Пенев, Любо Нейков, Краси Радков и Тончо Токмакчиев.

Колата пази автограф на румънската олимпийска шампионка Габриела Сабо, на Сергей Бубка, Анатолий Карпов, на световната голф легенда Гари Плейър. Последният подпис е на един от най-популярните индийски актьори Шарук Кхан.

Пред Про Нюз Добрич бившият кмет на Каварна изрази мнение, че по-удачно би било „Пежо”-то да бъде поставено във фоайето на Общината, което е много голямо. „Там има голям поток от хора, те можеха да виждат колата от много близко разстояние”, посочи той. По думите му е можело автомобилът през лятото да стои пред входа на Общината с отворени врати.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!