BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ИВА МИТЕВА БЕШЕ ИЗБРАНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 46-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Ива Митева от “Има такъв народ” беше избрана за председател на 46-ото Народно събрание. В пленарна зала гласуваха 237, от които “за” 137, един беше “против”, а 99 се въздържаха. Митева получи подкрепа от парламентарните групи на “Има такъв народ”, “Демократична България”, ДПС, “Изправи се БГ! Ние идваме!”.
От БСП предложиха за председател на парламента Кристиан Вигенин, но той не събра достатъчно гласове в пленарна зала.
В отрицателен вот Георги Кадиев от левицата заяви, че обяснението му не е лично или срещу г-жа Митева.
“Това обяснение е по повод липсата на разговори между политическите партии”, каза той.    “Българският народ и българското общество ни казаха две неща на тези избори – първо отстранете досегашните управляващи и второ направете го заедно”, посочи депутатът. По думите му липсата на разговори между политическите партии, между ИТН, които трябвало да поемат инициативата и останалите –  ще доведе до провала и на този парламент.
“Тази отговорност е изцяло на ИТН. Те са победителите и те трябва да поемат инициативата, липсата на говорене ще доведе до връщането на ГЕРБ на власт”, посочи Кадиев. Според него прокарването на разделителни линии между статукво и анти-статукво, не е правилно.
“Няма партии на статуквото, има хора на статуквото, няма корумпирани партии, има корумпирани политици. Познавам хора и от ГЕРБ, и от ДПС, които не са корумпирани и такива които са корумпирани и не бих ги делил по партиен принцип”, аргументира се депутатът.    Кадиев изтъкна, че познава хора, които са от анти-статуквото, но са гласували за Пеевски. Той настоя за започване на официални преговори, които да завършат с подписване на коалиционно споразумение.
Георги Кадиев изтъкна, че без изявлението на лидера на ИТН Слави Трифонов и без пресконференцията им, никога не би станало известно намерението на ИТН да се приватизира Българска банка за развитие, да се концесионират магистралите или че ще се намалят данъците. Кадиев настоя управляващата партия да започне разговори, които да завършат със споразумение. БТА

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!