BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Животни от Зооцентъра в Добрич имат свои осиновители, други чакат такава грижа

Дълги години животните от Центъра за защита на природата и животните в Добрич имаха своите швейцарски осиновители. Кметът на град Шафхаузен Марсел Венгер ежегодно превеждаше по 400 швейцарски франка за издръжката на осиновения от него муфлон. Когато добричлия отидеше в кметството в алпийския град първо го питаха как е магарето или козата,, осиновени от някой от служителите там. Преди близо 20 години всички около 100 животни от центъра, който е изграден по модел на парк край Цюрих, имаха швейцарски осиновители. И те всяка година превеждат суми за издръжката им. С времето се появиха и осиновители на животните от България.

Някогашните осиновители от Швейцария вече не осиновяват животни, но връзката с тях не е прекъсната. Те помагат финансово по друга линия – имало е дарение миналата година от 3000 швейцарски франка, които са отишли за протектори на дърветата в Зооцентъра. Протекторите пазят дърветата от животните, които ядат кората им, обяснява директорът на Центъра Християн Христов.

Християн Христов

Даренията на швейцарците помагат и за изхранването на мечката Берна, която бе дарена преди години от основателите на Зооцентъра от Швейцария.

През последната година има няколко осиновени животни, но в Центъра за защита на природата и животните /ЦЗПЖ/ в Добрич има все още много животни, които търсят своите осиновители.

От Зооцентъра в Добрич апелират гражданите да се свържат с тях, да обсъдят условията и да поемат грижата за някое от животните. Това помага и на ЦЗПЖ, защото осиновителите поемат изхранването на осиновеното животно.

Директорът на ЦЗПЖ в Добрич Християн Христов поема ангажимента да уведоми осиновителите за нуждите на животното – какво и колко яде, нужда от какви витамините и добавки има, от ваксини, както и на като човекочаса възлиза грижата за животното.

Материалът Животни от Зооцентъра в Добрич имат свои осиновители, други чакат такава грижа е публикуван за пръв път на ProNews Dobrich.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!