BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЕНЕРГО-ПРО издаде междинни фактури за плащане на електроенергия

От 1 август електроснабдителното дружество в Североизточна България, ЕНЕРГО-ПРО Продажби, променя крайните дати за плащане на консумирана електроенергия от битови клиенти. Промяната е в резултат на новия график за отчитане на електроразпределителното дружество, който влезе в сила от 1 юли, обясняват от електроразпределителното дружество.
Преди въвеждането на новия график за отчет, на голяма част от клиентите на ЕНЕРГО-ПРО Продажби беше извършен междинен отчет през юни, на база на който са издадени междинни фактури за потребена електроенергия.  Целта е да не се допусне издаване на фактури за потребление за период по-голям от 31 дни. Междинните фактури няма да доведат до увеличаване на дължимата от клиентите сума за периода и ще бъдат формирани на база реално консумираната електроенергия. Крайният им срок за плащане в зависимост от групата на фактуриране е 23 юли или 20 август. В случай че клиент има затруднение да погаси задължението си в този срок може да се възползва от възможността за разсрочено плащане. За целта е необходимо да подаде искане в клиентски център на ЕНЕРГО-ПРО, в което да отбележи, че причината за затруднението е промяната в крайната дата на плащане. Същото ще бъде разгледано с приоритет.
Следващото отчитане на консумирана електроенергия ще е по новия график, като считано от август крайните дати за плащане ще бъдат 5-о, 15-о, 20-о или 24-то число на месеца, в зависимост от това в коя отчетна група попада съответният клиент. Индивидуална справка за новата си крайна дата за плащане от август, както и за крайната дата за плащане по издадена междинна фактура, клиентите могат да направят на https://energo-pro-sales.bg/bg/za-klienta/klienti-na-reguliran-pazar/grafik-za-plashtane-na-elektroenergija. Компанията напомня на своите клиенти, че освен с посещение на гише или по банков път, имат възможност да заплатят своята месечна сметка и през онлайн портала на адрес:  https://vp.energo-pro.bg/ независимо в коя част на страната се намират.
Реализираната промяна ще внесе множество подобрения в организационните процеси и същевременно ще доведе до оптимизиране на периода между датата на отчет и датата на издаване на фактура, което ще подпомогне клиентите за по-ефективно планиране на разходите им за електроенергия. Източник: Belejnik

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!