BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експерт: “Зеленият” Ковид сертификат за пътуване или за постъпване на работа е непряка дискриминация

„Ако се изисква сертификат за имунизация за пътуване или за постъпване на работа, това е класически пример за непряка дискриминация”

Позиция на д-р Сточйо Кацаров (със седем месечна вече давност) преди още да поеме служебното кормило за управление здравето на нацията. Интервюто на здравния експерт – министър на здравеопазването в двата поредни служебни кабинета “Янев 1″ и ” Янев 2″, пред Darik е от 9.04.2021 г.

Ако ваксинираните продължават да разпространяват вируса, това означава, че ваксините не работят. Ваксинираният човек, който има имунитет, не може да се зарази, а ако ти самият не си заразен, не можеш да предаваш вируса. Зад тази теория застава председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването.

В предаването „Най-добрите лекари” д-р Кацаров посочва, че от самото начало на ваксинационната кампания е трябвало да се заложи на личните лекари и ваксините да бъдат осигурени и доставени до кабинетите им. Според специалиста ваксинирането на възрастни хора е това, което спасява животи и позволява да се облекчат мерките, а всичко друго, изразено във въпросните противоепидемични мерки, е палиатив.

Въвеждането на изискване за имунизация при постъпване на работа д-р Стойчо Кацаров пък определи като класически пример за непряка дискриминация – създаване на предпоставка за отнемане на права.

д-р Стойчо Кацаров – снимка / Дарик

Ако сертификат за ваксиниране се изисква за пътуване, както Европейската комисия обсъжда, а още повече пък за работа, това е класически пример за непряка дискриминация – създаване на предпоставка за отнемане на права. Цялата тази история с коронавируса повлия много на психиката на хората и на обществените отношения. В един момент този процес става неконтролируем и хората започват да го поставят като условие – като прокажените, едно време – това е психологически феномен.”

От самото начало трябваше ваксинацията да се заложи на личните лекари. Това са около 5000 души в страната. Един личен лекар няма проблем да постави на ден десетина ваксини. С такъв ритъм на ваксинация можехме да приключим до лятото. Другият въпрос е да бъдат осигурени ваксини и да бъде осигурена логистиката – те да бъдат доставени до лекарите. Според мен правителството трябваше да хвърли много повече усилия в тази посока – да осигури необходимия брой ваксини, не да ги кара лекарите да стоят с часове на опашки, за да получат по няколко флакона, а да осигури доставката им по кабинети – не е толкова трудно и все още може да се направи.

Маските – нулев ефект

Експертната позиция на д-р Стойчо Кацаров (представена детайлно от самия него) в началото на пролетта на 2021 г. може да чуете ТУК (аудио фйал)

източник: Дарик Радио

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!