BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Държавата подкрепя проекти за 2,5 млн. лв. в квартали на Добрич

Нови детски и спортни площадки с модерни и сигурни съоръжения, по-красиви междублокови пространства с нови паркоместа и ремонтирани квартални улици и тротоари се предвижда да се появят на шест възлови места в Добрич, съобщи на профила си във фейсбук министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Държавата ще подкрепи облагородяването на квартали в Добрич. С инвестиция от 2,5 млн. лв. ще се подобри средата за 4000 души в града.

Изграждането на новите обекти се очаква да започне до края на годината. Предвижда се те да са на шест възлови места в Добрич:

Ул. “Хан Аспарух”,

Ул. “Димитър Списаревски”,

ул. “Йордан Йовков” на кръстовището с ул. “Цар Самуил”;

Ул. “Цар Освободител” с ул. “Орфей”;

Ул. “Емона” с ул. “Боряна”;

Ул. “Ясна поляна” с ул. “Димитър Ковачев”.

Днес министърът, заедно с кмета Йордан Йорданов, са разгледали проектите и разговаряли с жители от блоковете и кварталите.

Всички са на мнение, че реновирането е наложително, защото част от инфраструктурата вече е амортизирана, посочва Д. Сачева.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!