Facebook

Добрич ще получи 4 милиона евро за улици, тротоари и осветление

Добрич ще получи 4 милиона евро за улици, тротоари и осветление
Кметът Йордан Йорданов подписа споразумение за подобряване на пътната инфраструктура между румънската община Меджидия и Добрич.

На документа подписи положиха кметовете на двете общини Йордан Йорданов и Валентин Врабие. Събитието бе в румънския град.

Проектът е партньорски и се изпълнява по Програмата за трансгранично сътрудничество „Interreg V-A Румъния-България 2014-2020“. Безвъзмездната помощ по проекта е близо 8 млн. евро.

Община Добрич ще получи 4 милиона евро за рехабилитация на асфалтовата настилка по бул. „Добруджа” от кръстовището с бул. „Добричка епопея” до кръговото кръстовище за кв. „Рилци” и на ул. „Никола Петков”, както и за изграждане на тротоари и осветление.

От тях 3 514 631 евро са от Европейския фонд за регионално развитие, 537 490 евро са от МРРБ и 82 738 евро е съфинансирането на Община Добрич.

Проектът ще се реализира в рамките на малко повече от година, но след дейностите по водния проект по двете улици. /dariknews.bg

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!