BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

“Демократична България” няма да подкрепят правителство с мандат на БСП, каза Христо Иванов

София, 18 август /БТА/

Третият мандат е кризисен и ще почива на конфигурация, за която никой не е гласувал, затова това трябва да бъде кабинет с ограничен мандат, да е съставен от не ярки партийни фигури и да бъде фокусиран върху определени задачи, който трябва да бъдат свършени в определен период. Това каза председателят на ПГ “Демократична България” Христо Иванов след консултациите при президента Румен Радев, които държавният глава провежда с парламентарните сили в 46-я парламент преди връчването на втория мандат за правителство.

От ДБ пак призоваха партиите, извън ГЕРБ и ДПС, да влязат в диалог и да намерят цялостна формула. Въпрос на преговори е, важно е да има преговори и нормален политически разговор, каза Иванов.

Христо Иванов заяви, че ДБ няма да подкрепят правителство с мандат на БСП. Без “Има такъв народ” няма да се случи третият мандат. Разчитаме на това, че здравият смисъл, ако не веднага, то постепенно трябва да започне да действа, посочи Христо Иванов.

Очакваме разговор на база, на който да бъде изработена цялостна формула, която работи за всички и да може да съставим правителство. Не си поставяме за цел ние да получим мандата, трябва да понесем отговорността да излъчим правителство чрез диалог, каза Христо Иванов. На въпрос той коментира, че от ДБ винаги са готови с експерти.

ДБ не ни е страх от избори, вероятно сме единствената политическа формация, която спокойно може да се яви на избори, но носим отговорност за това, което се случва и призоваваме за здрав смисъл и опит третият мандат да бъде използван и да се случи правителство, заяви Иванов. Той каза, че от ДБ са готови на разговори и на взаимни и разумни отстъпки, за да има правителство и парламент.

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!