BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВИДНИЯТ ПУЛМОЛОГ ПРОФ. Д-Р РАДОСЛАВ РАДЕВ ОГЛАВИ БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА МБАЛ-ДОБРИЧ

Преди малко завърши заседанието на Съвета на директорите на МБАЛ-Добрич.

Борда на директорите на областната болница оглави видният пулмолог проф. д-р Радослав Радев. Негов заместник е Лъчезар Карадимов. Директор на МБАЛ-Добрич е д-р Георги Желязков.

Проф. д-р Радослав Радев, д.м., е роден на 12.VII.1953 г. в Бяла, област Русе. Завършва математическа гимназия в Русе през 1971 г. и Медицинския факултет на МА – София, през 1979 г. Придобива специалност по хирургия през 1986 г. и по гръдна хирургия през 2001 г. Работи като ординатор в Хирургично отделение на ОРБ-Толбухин от 1979 г. до 1981 г. и в хирургичен кабинет към поликлиниката в Девня от 1981 г. до 1983 г. От 1983 г. работи в Клиниката по гръдна хирургия като асистент (до 1986 г.), ст. асистент (до 1989 г.), главен асистент (до 2004 г.).

Oт 2004 г. e ръководител на Катедрата по хирургични болести на Медицинския университет – Варна. Специализира сърдечна хирургия в МА – София, през 1984 г.

Защитава дисертация за степен ”доктор” през 2000 г. на тема „Торакоскопия при диагностиката и лечението на заболявания в спешната и неотложна гръдна хирургия“, с научен ръководител доц. д-р Яко Кузманов, д.м. Хабилитиран е като доцент през 2003 г.

От 2011 г. до 2018 г. е декан на Факултета по медицина към МУ – Варна.

Защитава дисертация за степен ”професор” през 2013 г.

Има над 90 научни публикации и съобщения у нас и в чужбина.

Член е на ​​Българското хирургично дружество, на Управителния съвет на РК на БЛС, Варна, на Съюза на учените в България, на Управителния съвет на Българската асоциация по гръдна и сърдечно-съдова хирургия, на E.A.E.S. (Европейска асоциация по ендоскопска хирургия), на ESTS (Европейска асоциация по гръдна хирургия), на CTSNet (Cardio-Thoracic Surgery Net) и на редакционната колегия на сп. „Сърце-бял дроб“.

Представител на държавата в новия Съвет на директорите е Лъчезар Карадимов, който вече година ръководеше съвета и влага ежедневни сили за връщане авторитета на добричката болница. Напомняме, че Лъчезар Карадимов е от Добрич, че има вече над 17 години опит, натрупан в Министерството на здравеопазването и че многократно е помагал на Добрич и негови жители за качествено здравеопазване. Младият човек, син на покойните вече д-р Елисавета Карадимова и проф. Димитър Карадимов, успешно продължава добрите дела, сторени приживе от неговите родители, за здравето на хората от Добрич. Откакто пое ръководството на борда, МБАЛ може да се похвали с вливането на лекари – професионалисти, със специализанти и с много нови придобивки. Още в началото на април той сподели, че проф. Радослав Радев най-вероятно ще оглави борда на директорите на МБАЛ-Добрич и че това ще бъде от голямо значение за болницата в обстановката на пандемията от COVID-19.

Тогава за читателите на „Нова добруджанска трибуна“ Лъчезар Карадимов сподели огромното си задоволство от факта, че в ръководството на добричката болница ще влее сили, знания и опит „топ пулмологът“ проф. Радослав Радев, чийто професионализъм е особено нужен днес, докато върлува ковид пандемията. Той изрази увереност, че проф. Радев ще бъде особено полезен на добруджанци – както със знанията и високия си професионализъм, така и с възможността да привлича компетентни кадри в добричката болница, както и да помогне за осъществяването на толкова желаната от добруджанци идея за филиал на Варненския медицински университет в Добрич.

За д-р Георги Желязков НДТ многократно е съобщивала, че е младия и талантлив  ортопед, който с размах пое оперативното ръководство на МБАЛ – Добрич в един особено труден за болницата период. Ще напомним само, че когато пое поста, макар и като временно изпълняващ длъжността, д-р Желязков си постави три непосредствени задачи, а именно: „Първо – да овладеем ситуацията с ковид-заразата, освен това – да се обезпечи кадрово лечебното заведение и да се преструктурира кардиологичното обслужване, така, че хората от Добричка област да имат възможността да бъдат лекувани от водещи специалисти-кардиолози и да получат здравни грижи на най-високо професионално ниво…“

Имаме и още добри новини, но тях ще споделим, когато станат факт.  НДТ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!