BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България отказа да достави на Украйна тежко въоръжение

Москва, 29 септември – AiF-Москва.

България няма да доставя на Украйна тежко въоръжение, въпреки искането на Киев, съобщава ТАСС , позовавайки се на изявление на министъра на отбраната от служебното правителство на страната Димитър Стоянов.

По думите му, парламентът е решил да окаже военно-техническа помощ, но не се говори за предоставяне на оръжие.

„Докато съм министър, оръжие на Украйна няма да се предоставя“, каза Стоянов.

По-рано бившият народен представител Георги Марков заяви, че милиони европейци може да са на ръба на “зверския живот” заради санкциите на Запада срещу Руската федерация.

Според бившия български депутат Европейският съюз се е превърнал в поредната американска държава и вече не е в състояние да взема самостоятелни решения, отговарящи на интересите на своите граждани.

В същото време бившият зам.-министър на енергетиката на България Явор Куюмджиев също каза, че републиката ще бъде изправена пред непосилни цени на газа заради глупостта, която властите в страната са извършили по отношение на Руската федерация.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!