BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Буря и пороен дъжд помляха царевица и слънчоглед край с. Бенковски

Разразила се буря и излял се пороен дъжд снощи нанесоха сериозни щети на реколтата край добричкото село Бенковски, научи Про Нюз Добрич от кмета му Осман Осман. Стихията се разразила към 22 часа и продължила около 45 минути. Според кмета в района на селото са паднали валежи между 40 и 46 литра на квадратен метър.

От бурята са пострадали доста площи с царевица и слънчоглед, посевите масово са полегнали. Щети са понесли арендатори и местната земеделска кооперация.

Бурята е скъсала проводници, токът в Бенковски ту спирал, ту идвал. Тази сутрин хора от селото с проблеми в захранването се обърнали към Осман и той се обадил в Енерго про. На място пристигнал екип, който отстранил скъсаните проводници.

Има и паднали дървета, каза кметът. Два бора са се срутили в двора на читалището, кестен – в района на кметството. Бурята е повалила три черници на пътя между Бенковски и Владимирово. На място сутринта са пристигнали служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са ги отстранили.

Разразилата се стихия е довела до промяна на мястото, където ще се проведе сватба в Бенковски, разказа кметът. Тя е трябвало да се състои тази вечер на открито на стадиона. Организаторите на тържеството предварително подредили чадъри, които обаче снощи били съборени и потрошени. Сватбата ще е в читалището. Осман Осман допълни, че тя трябвало да се състои още миналата година, но тогава била отложена заради пандемията.

Снимки: Сефер Мурад

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!