BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

7 НОЕМВРИ – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА РАДОН

 

Европейската асоциация за радон (ERA) отбелязва 7 ноември като „Европейски ден на радон“, което е и рожденият ден на Мария Кюри. Целта на Европейския ден на радон е да се повиши осведомеността за радон на населението на всички европейски страни, за вредното въздействие на високите нива на радон, начините за провеждане на измервания на обемната активност на радон (ОАР) и прилагане на мерки за редуциране на ОАР. Популяризирането е с цел подкрепа на национални и регионални действия в отделните държави на Европейския съюз в решаването на проблема радон. Тази година темата на Европейския ден е „Ефективна профилактика на радон в нови сгради“.

РЗИ-Добрич ежегодно работи в изпълнение на дейностите по Национален план за действие за намаляване на риска от облъчване от радон (2018-2022 г.). Проведени са общо три проучвания с измерване на обемната активност на радон, като са обхванати 146 жилища в региона.

РЗИ – Добрич

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!