BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

15 студенти и преподаватели от АМТИИ споделят „My way“ – как се справят с пандемията

Песента „My way“ /Моят начин/ записаха онлайн 15 студенти и преподаватели от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/, и „Интро“, един от най-популярните наши квартети. „Това е прецедент за Академията – за първи път се събират студенти от различни специалности. Една от вокалистките, например, учи „Графичен дизайн и фотография“, посочва ректорът проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак.

„My Way… Ами като се замислим, името на песента казва всичко!“, споделят самите изпълнители във фейсбук страницата на АМТИИ, където всеки може да чуе вълнуващото парче. Попаднахме в ситуация, която никой от нас не бе подготвен да изживее. Затвориха ни, асоциализирахме се до известна степен и ни остана само интернет за връзка…

С тази песен решихме да покажем какъв е нашият начин за справяне с положението. Музиката е част от живота на всички ни и е магията, която ни кара да живнем дори в най-неприятния момент“, убедени са студентите.  

Начинът по-който записват песента е доста интересен. Повечето са на село, записват с телефони. Самата песен „My way“се представя за пръв път в дуетен вариант от дистанция, в състав от 15 човека.

„Беше ни забавно да направим нов вокален аранжимент, получи се страхотно! Жан Пехливанов /преподавател в АМТИИ и ръководител на „Интро“ квартет/ е герой, за това, че успя да ни събере всички заедно. Показахме на аудиторията какво представлява желанието да музицираш дори, когато нетът е слаб.

Посланието ни към Вас е да не спирате да правите това, което обичате, независимо от обстоятелствата!“, се обръщат към всички 15-ината студенти, преподаватели и „Интро“, заредили с позитивна енергия изключителното си изпълнение.

Записаната за първи път в дуетен вариант от дистанция песен „My way“ може да чуете и видите във фейсбук страницата на АМТИИ: https://www.facebook.com/artacademyplovdiv.amtii/videos/2664588413866531

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!