BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

15-ият борд на Министерството на отбраната на Русия пристигна в Италия с оборудване за борба с коронавируса

15-ти самолет Ил-76 на военнотранспортната авиация на руските ВВС с оборудване за диагностициране и провеждане на дезинфекционни мерки достави специално оборудване и средства за борба с коронавируса в базата на италианските ВВС.

Министерството заяви, че руските космически сили продължават операцията по прехвърляне на руските военни специалисти, специална техника и машини в италианската военновъздушна база.

В момента руските военни заедно с италианските колеги се готвят да преместят специална военна техника и техника в Бергамо, където ще работят руски военни специалисти.

В събота руският президент Владимир Путин се обади по телефона на италианския премиер Джузепе Конте. Според пресслужбата на Кремъл руският президент потвърди готовността си незабавно да предостави необходимата помощ и очерта специфичните й параметри. Вечерта на същия ден военният отдел съобщи, че за прехвърлянето на специалисти и оборудване на летището в Чкаловски ще бъде сформирана група от девет самолета Ил-76 по заповед на министъра на отбраната Сергей Шойгу.

В понеделник сутринта руският военен отдел съобщи, че транспортните работници са прехвърлили в Италия около 100 руски военни вирусолози и специалисти на руското министерство на отбраната в областта на епидемиологията, както и осем медицински и медицински екипи за борба с коронавируса.

https://tass.ru/

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!