BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ „ЗЕМЯТА НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ“ В ДЕТСКА ГРАДИНА „РАДОСТ“

В навечерието на  148-ата годишнината от гибелта на Апостола на свободата и предстоящия национален празник 3-ти март, децата от Трета група “Пчеличка” от ДГ 20 „Радост“ представиха един от първите си уроци по родолюбие.

Малките възпитаницина детското заведение в продължение на месец слушаха разкази, учиха песни, гледаха кратки видеа, заедно със своите учители Деяна Йорданова и Магдалена Йорданова, за основаването на българската държава и делото на великите българи в нашата история, с които България сегордее – Христо Ботев, Васил Левски, Георги Раковски, Райна Княгиня и други. Докоснаха се във виртуалното пространство до всяко кътче и историческа забележителност свързана с тях.

На фона на уредената изложба с ликовете на българските революционери, карта на България и непрекъснато сменящи се фотоси на интерактивната дъска, под звуците на „Обесването на Васил Левски“, децата застанаха около подредените Библия, револвер и кама, като за клетва. Момченцата бяха облечени в автентични четнически униформи, а момиченцата – в цветовете на българския трибагреник.

„Молитва от Ботев връх“ от М. Шопкин, рецитирана от учителките, въведе децата в историческите събития, след което момченцата танцуваха „Танц на Ботевите четници“, който завърши с поклон пред Майката земя, а момиченцата изпълниха песента „За моята слънчева България“.

Урокът по родолюбие продължи с викторина „Земята на Ботев и Левски“, в която децата демонстрираха завидни познания за историческите събития и личности. Въпросите бяха свързани със завета на Хан Кубрат, България на Аспарух, приноса наисторически личности за Освобождаването на България от турско робство и събития свързани с тях. Въпросите се теглиха се на случаен принцип, за да се даде възможност децата да бъдат активни и да покажат повече знания.В хода на викторината малките момиченца и момченца изпяха много патриотични песни, като в края, с ръка на сърцето, изпълниха Химна на България.

Урокът по родолюбие завърши с послание от учителите, да носят борбения дух на Ботев и Левски и с гордост да се наричат българчета.

Настроението и силният ентусиазъм, демонстриран по време на целият урок, за пореден път потвърдиха сериозната необходимост от ранно патриотично възпитание.

Всички деца получиха, като спомен от този ден, папка с картата на България и български флаг.

Заради пандемията от Covid-19,на вълнуващото тържество не присъстваха  родители, но беше направен запис и те ще имат възможност да видят постиженията на своите наслледници.

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!