BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Урок по родолюбие в детска градина №20 “Радост” в Добрич

В навечерието на  148-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата и предстоящия национален празник 3-ти март, децата от трета група “Пчеличка” от детска градина №20 „Радост“ представиха един от първите си уроци по родолюбие.

Заедно със своите учители Деяна Йорданова и Магдалена Йорданова в продължение на месец те слушаха разкази, учиха  песни, гледаха кратки видеа, за основаването на българската държава и делото на великите българи в нашата история, с които България се гордее – Христо Ботев, Васил Левски, Георги Раковски, Райна Княгиня и други. Докоснаха се във виртуалното пространство до всяко кътче и историческа забележителност свързана с тях.

На фона на уредената изложба с ликовете на българските революционери, карта на България и непрекъснато сменящи се фотоси на интерактивната дъска, под звуците на „Обесването на Васил Левски“ децата застанаха около подредените Библия, револвер и кама, като за клетва. Момченцата бяха облечени в автентични четнически униформи, а момиченцата в цветовете на българския трибагреник.

„Молитва от Ботев връх“ от М. Шопкин, рецитирана от учителките, въведе децата в историческите събития, след което момченцата танцуваха „Танц на Ботевите четници“, който завърши с поклон пред майката земя, а момиченцата изпълниха песента „За моята  слънчева България“.

Урокът по родолюбие продължи с викторина „Земята на Ботев и Левски“, в която децата демонстрираха завидни познания за историческите събития и личности. Въпросите бяха свързани със завета на хан Кубрат, България на Аспарух, приноса на исторически личности допринесли за Освобождаването на България от турско робство и събития, свързани с тях.  Децата изпяха много патриотични песни, като в края с ръка на сърцето изпълниха химна на България.

Урокът по родолюбие завърши с послание от учителите да носят борбения дух на Ботев и Левски и с гордост да се наричат българчета.

Настроението и силния ентусиазъм, демонстрирани по време на целия урок, за пореден път потвърдиха сериозната необходимост от ранно патриотично възпитание, категорични са педагозите. Всички деца получиха като спомен от този ден папка с картата на България и български флаг.

Заради пандемията от Covid-19 не присъстват родители, но беше направен запис и ще имат възможност да го притежават.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!