BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Турция може да произвежда Спутник V

Путин и Ердоган разширяват сътрудничеството си

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган са обсъдили в телефонен разговор разширяване на сътрудничеството между двете страни, като са засегнали и темата за големи съвместни проекти в енергетиката, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на пресслужбата на Кремъл.

Путин и Ердоган са потвърдили ангажимента си към безкомпромисната борба с тероризма в Сирия. В светлината на усилията на Русия и Турция за стабилизация на обстановката в провинция Идлиб е била потвърдена взаимната привързаност към безкомпромисна борба с установилите се в Сирия международни терористични групировки, се казва в съобщението.

Двамата президенти са изразили намерение и занапред да оказват подкрепа на междусирийския политически процес, включително в рамките на формата от Астана.

Путин и Ердоган са обсъдили също прилагането на договореностите за Нагорни Карабах и координация на съвместните действия в интерес на социално-икономическото развитие на района. В разговора е било изразено задоволство от началото на работата на съвместния руско-турски център за контрол на прекратяването на огъня, се отбелязва в съобщението.

Двамата президенти са обсъдили в телефонния разговор и темата за Либия. Те са са отбелязали важността от формиране със съдействието на ООН на преходни органи на властта в Либия за осигуряване на дългосрочна нормализация в страната.

Путин и Ердоган са обсъдили и преспективите за засилване на сътрудничеството в борбата с пандемията, включително възможни доставки и организация на производство в Турция на руски ваксини, според пресслужбата на Кремъл.

Руският президент е изразил съболезнования на турския си колега във връзка с трагичната гибел в Ирак на 13 турски граждани, посочва Кремъл.

https://lupa.bg

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!