BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: След като му поиска оставката: Борисов обяви и финансова ревизия срещу Борислав Михайлов

15 Октомври 2019, Вторник, 13:11 ч.

Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек, отсече премиерът

След като премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов, стана ясно, че държавата е започнала и ревизия.

Министър-председателят говори пред журналисти след среща с президента Румен Радев по повод военната интервенция на Турция в Сирия.

Той обаче бе попитан и за поисканата от него оставка на Борислав.

След въпрос смята ли да направи ревизия на парите, давани на Българския футболен съюз (БФС), Борисов отсече: „Да, днеска! Да, тя се прави в момента! Вече!”

На питане защо са решили да правят ревизия и какво ги е притеснило, Борисов отговори: „Защото вече има една граница, която не ми е приятно да… Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек.”

След въпрос има ли съмнения за злоупотреби, премиерът отговори: „Това ще кажат проверките, които ще направим”.

А на питане расистките прояви на мача между България и Англия ли са  причина за решението му, Борисов отговори: „Да, да! Иначе, всички падат. Вие видяхте Тотнъм го преби Байерн със 7:0 насред Лондон. По-тежка загуба на финалиста за Шампионска лига надали има. Това не е страшно. Страшното е другото, което се допуска вследствие на това.”

Относно поисканата оставка на шефа на БФС Борислав Михайлов, премиерът отговори многозначително: „Може да изчакате и следобед…”

След въпрос какво ще стане, той отговори: „Не… нищо”.

Бойко Борисов добави: „Сега, да говориме сериозно – за спортно-техническата част и това, което прави Футболният съюз, ние не се произнасяме. Но когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или недоброто ръководене на Футболния съюз като протестни действия към него, а и резултатите са категорични въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление, настилки, стадиони, ремонти направихме, не искам по никакъв начин правителството в лицето на Спортно министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз. Ясно и точно!”

След това министър-председателят обаче на практика оправда ръководството на БФС, като обясни, че се е създала прекалена истерия по отношение на расистките изстъпления на няколко фенове.

„Страшно преекспонираха нещата. Няколко олигофрени действително имаше, които даваха  хитлеристки знаци… фланелката с „No respect” и т.н. Публиката си беше прекрасна. Ние не коментираме изстъпленията на английски хулигани из София. Не даваме оценка на Великобритания, че това е цветът на английската нация. Така че те да бъдат малко по-смирени в изказванията си, когато става въпрос за България! А и виждате, че реакцията на държавата към тези, причинили всичко това, е мигновена. България е най-толерантната държава”, отсече Бойко Борисов.

След въпрос дали още днес ще има оставка на Борислав Михайлов, премиерът отговори: „Не, не, аз не им се бъркам. Аз мога да забраня на моето правителство, което ръководя в лицето на Красен Кралев… да прекрати всякакви дейности, както и на финансовото. И освен това да видиме по сигналите, които има… щото те са независими за футболната централа, но това като правила, които трябва да се спазват в България, са както всички граждани – както аз, министърът и всички останали.”

Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Министерски съвет)

https://www.flagman.bg

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. БЪЛГАРИТЕ
 7. РИБОЛОВ
 8. ГЮВЕЧ
 9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 10. България – Китай 中国保加利
 11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
 14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!