BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СЕНЗАЦИЯ: БРЕНДО ЖИВЕЕ В ГРУЗИЯ, ИЗДИРВАТ ГО … НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ

Издирваният вече няколко години от Интерпол роден бандит Евелин Банев – Брендо, живее в Грузия, разкри сензационно източник на Lupa.bg в Изпълнителна агенция „Морска администрация“.

От началото на годината ицзирваният с „червена“ бюлетина от международната полиция кокаинов крал живеел в село близо до пристанищния град Поти на Черно море, където се подвизавал под името Темури, дегизирал се с брада и непременно ходел с шапки. На всяко тримесечие пътувал с фалшив паспорт с ферибота до Варна, откъдето необезпокояван минавал рехавия граничен контрол на морската гара, а оттам се придвижвал към родния Бургас, където живее част от фамилията му. Източникът ни твърди, че е стигал и до София, където в полите на Витоша под охрана живеят съпругата му Моника Добринова и дъщеря му Лара. Сега те го чакали за 55-я му рожден ден отново в столицата. Кокаиновият бос празнува на 8 октомври, но вероятно щял да отплава за родината чак 10 дни по-късно по разписание на ферибота.

Миналата година се заговори, че Брендо, когото съдебните власти у нас издирват под дърво и камък, за да го върнат в затвора, е бил на почивка с цялата си фамилия край Сочи за Олимпиадата. Вероятно тогава той е избрал и Грузия за следващ свой дом, а спекулациите, че се намира на Азорските острови или се укрива в Албания, Черна горе и Италия, се оказват пълни фантасмагории.

Брендо ползвал ферибота между Варна и Поти и за да праща на близките си различни стоки от Грузия, които у нас не се намират, твърди още нашият източник, пожелал анонимност. „Всички се бъзикат с граничарите, че разпознаваме Брендо още на кея, а те не могат да го хванат с чуждата самоличност и фалшивия паспорт“, коментира той.

Кокаиновият крал бе осъден окончателно на 6 г. затвор от Върховния касационен съд (ВКС) за участие в престъпна група за пране на пари през 2018 г. У нас делото му продължи 12 г. Разследването започна през 2006 г. 4 години по-късно то влезе в съда.

Според апелативния съд Банев заедно с брат му и убитият му през 2005 г. баджанак КонстатинДишлиев действали като група за пране на пари от 17 октомври 2002 г. до 30 май 2005 г. Дейността им се простирала в България, САЩ, Британските Вирджински острови, Ирландия, Австрия и Швейцария. Те са превеждали суми от по няколко хиляди до милиона евро в различни сметки в чужбина към „Прайвътфайнънсюниън“.

В началото на 2017 г. Брендо бе получи задочно окончателна присъда в Румъния от 10 г. и половина затвор за внасяне на кокаин. Властите в Букурещ поискаха веднъж екстрадиция на Брендо. През 2014 г. обаче апелативният съд в София отказа, тъй като от Румъния не изпратиха надлежни документи за какво точно искат предаването на Брендо. Друг мотив, с който съдът отхвърли искането, бе, че срещу него се води дело у нас, което е с приоритет.

През юли 2013 г. Брендо получи 20 г. затвор на първа инстанция от съда в Милано по т. нар. афера „Кокаинови крале“. Присъдата бе потвърдена от апелативния съд в Милано година по-късно. Чрез aдвокатите си Брендо обжалва пред касационния съд в Рим. След нов тур между съдебните инстанции през септември м.г. върховният съд на Италия потвърди 20 г. затвор за Кокаиновия крал.

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. БЪЛГАРИТЕ
 7. РИБОЛОВ
 8. ГЮВЕЧ
 9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 10. България – Китай 中国保加利
 11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!