Facebook

ПРЕЗ НОВАТА БЮДЖЕТНА ГОДИНА ДОБРИЧКАТА ОБЩИНА ЩЕ ТЪРСИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ВОДОСНАБДЯВАНЕТО

През новата бюджетна година община Добричка ще търси възможности за подобряване на водоснабдяването в населените места.
Водоподаването се очертава като най-голям проблем, заяви председателят на Общинския съвет Дико Иванов при общественото обсъждане на бюджета за 2020 година, като посочи, че село Владимирово, например, от десет дни е без вода, а Бдинци и Вратарите – от по-рано.

Общинският съвет ще подкрепи кметската управа във всички мерки за подобряване на водоснабдяването, като трябва да бъде поискана и спешна среща с екипа на “ВиК”, допълни председателят.
Общината има инвестиционен проект за рехабилитацията на водопроводи по трасето на републикански път, който преминава през селата Бранище, Славеево и Батово, и са обявени обществени поръчки за строителните работи, съобщи кметът Соня Георгиева. По думите й общината очаква финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството от около 600 000 лева за рехабилитацията.
Финансовата рамка на Добричката община за 2020 година възлиза общо на 23 238 737 лева, като само приходите за местни дейности се очаква да достигнат около 9 165 000 лева. При публичното обсъждане бе поискано разходите по инвестиционната програма на общината за отделните селища да бъдат обвързани със събираемостта на данъци и такси от местните жители, съобщи кореспондентът на БТА Юлия Христова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!