BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ ОГЛАВИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД

 

Кристалина Георгиева е първият ръководител на базираната във Вашингтон институция, който родом е от страна с развиваща се икономика и то спасявана със заем от фонда.

Самата Георгиева още в понеделник /30 септември/ влезе на новото си работно място, облечена в народна носия. Преди това бе изпратена от екипа на Световната банка с бурни аплодисменти, българска народна музика и хоро, поведено именно от Георгиева, предаде БНР.

„Шампион в борбата с неравенството“ – това е едно от множеството определения, които Кристалина Георгиева получи по време на кампанията си за управляващ директор на Международния валутен фонд.

Самата Георгиева определи избора си за управляващ директор на Международния валутен фонд като признание за всички българи и благодари за подкрепата. Във видеообръщение до българските медии тя преповтори обещанието, поето пред колегите й от фонда в деня, когато официално получи подкрепа за позицията си.

„Аз встъпвам в длъжност във време, когато световната икономика е изправена пред много рискове. В краткосрочен план приоритетът ни е да гарантираме, че страните минимизират риска от икономически спад и са готови да се справят, ако той настъпи. В дългосрочен план имаме голяма, благородна цел – да помогнем на страните да изградят по-силни икономики и да подобрят живота на хората си.“

Кристалина Георгиева поема поста от Кристин Лагард, която от своя страна от 1 ноември ще оглави Европейската централна банка.

На 16 септември 1915 г. Общинският съвет на Добрич гласува Кристалина Георгиева да стане почетен гражданин на град Добрич заради нейната хуманитарна дейност и подкрепа, заслугите й за развитие на регионите и приноса й за утвърждаване авторитета на страната ни като зам.-председател на Европейския парламент и еврокомисар. Кристалина Георгиева е родена през 1953 г. в София и е потомък на известен български род, свързан с Добрич. Неин прадядо е Иван Попхристович Кършовски – една от емблематичните фигури на Българското възраждане и един от строителите на съвременна България. Създател на първото взаимно училище в Добрич и учител в него,  той въвежда модерната за Европа взаимоучителна метода на обучение, първите годишни изпити и първото честване на празника на Св. Св. Кирил и Методий в града ни. НДТ/ЕПИЦЕНТЪР.БГ

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. БЪЛГАРИТЕ
 7. РИБОЛОВ
 8. ГЮВЕЧ
 9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 10. България – Китай 中国保加利
 11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!