BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОДБХ Добрич започва проверки на стопани на задните дворове, получили обезщетение в борбата срещу АЧС

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите от днес директор на ОДБХ Добрич и секретар на Областна епизоотична комисия е д-р Анелия Андонова

Днес – 1 октомври 2019 г., съгласно разпореждането на министъра на земеделието, храните и горите Десислвава Танева, се проведе редовно заседание на Областна епизоотична комисия, във връзка с усложнената епизоотична обстановка в страната с възникването на множество случаи на заболяването Африканска чума по свинете. Заседанието бе председателствано от областния управител Красимир Кирилов. Участие в него взе и заместник-областният управител Живко Желязков.

При откриване на заседанието Кр. Кирилов представи новият директор на Областна дирекция „Безопасност на храните“ Добрич – д-р Анелия Андонова. Тя самата информира, че е назначена със заповед на министър Танева и поема поста, считано от днес, след излизането в пенсия на досегашния ръководител на дирекцията д-р Борислав Каменов. Тя и д-р Илиан Славов – инспектор в ОДБХ Добрич, представиха накратко състоянието на епизоотичната обстановка в областта и страната, като отбелязаха, че към момента няма нови случаи и по отношение на заболяването и неговото разпространение ситуацията е спокойна.

Въпреки това, набелязаните мерки за сигурност остават в сила и се следи за стриктното им спазване, заяви д-р Андонова. „От днес до края на месеца ще се извършват проверки, съгласно разпореждане на МЗХГ, на стопаните, които получиха обезщетение за ликвидирани прасета в задни дворове“ – съобщи д-р Славов.

Съгласно заповедта на министър Танева, при констатирано нарушение, ще се съставя констативен протокол, животното ще бъде умъртвявано, а на собственика му – наложена административна глоба, припомни областният управител Кр. Кирилов. В заключение д-р Андонова заяви, че течащата в страната проверка от европейски комисари по отношение на справяне с ограничаването и ликвидирането на АЧС, е с висока оценка за предприетите мерки и реализирани дейности от страна на компетентните органи.

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. БЪЛГАРИТЕ
 7. РИБОЛОВ
 8. ГЮВЕЧ
 9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 10. България – Китай 中国保加利
 11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
 15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!