BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител участва в международна научно-практическа конференция, посветена на селското стопанство

 

            Гост на форума, който се провежда в Свищов е Н.Пр. посланикът на арабска република Египет в България г-н Моайад Елдали

Областният управител Красимир Кирилов участва днес и утре в международна юбилейна научно-практическа конференция на тема „Състояние и проблеми при управлението и развитието на селското стопанство“, която се провежда в Свищов. Форумът е организиран от катедра „Аграрна икономика“ при Стопанска академия „Д.А. Ценов“ и чрез престижната инициатива академичният състав отбелязва 35 г. от създаването на катедрата и 83-ата годишнина на Академията.

Гост на конференцията е Н. Пр. извънреден и пълномощен посланик на Арабска република Египет в България г-н Моайад Елдали, сподели Кр. Кирилов. Той отправи приветствие към организаторите на събитието, в което отбеляза, че стремежът на екипът на Стопанска академия и в частност на преподавателите в катедра „Аграрна икономика“ допринася за този приоритетен за българската икономика отрасъл – селското стопанство. За да бъде конкурентоспособен отрасълът има нужда от  квалифицирани аграрни икономисти, които ефективно да управляват земеделската земя, труда и капитала, подчертава в приветствието си Кирилов.

„Стопанска академия има установени контакти с Египет и сътрудничеството между нашето висше училище и египетски институции е добро. Миналата година студенти от Академията са били на учебна практика в рамките на договор с Университет „Суецки канал“ и във форума участва посланикът на Египет у нас, който също поздрави организаторите на конференцията. Целта на научния форум, е обмяната на идеи и постижения в аграрната икономика“ – сподели областният управител.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!