BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови акции срещу нарушителите на пътя и неспазващите противоепидемичните мерки

Започва поредица от специализирани проверки спрямо нарушителите на пътя, свързани с очаквания засилен автомобилен трафик през предстоящите почивни дни около 24 май, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служителите на “Пътна полиция” главно ще подпомагат и при необходимост ще регулират движението, за да могат гражданите да се придвижат лесно и безаварийно през предстоящите почивните дни, заяви инспектор Николай Крушарски от Главна дирекция “Национална полиция”.

Той призова шофьорите да бъдат особено внимателни и обърна внимание на извършващите се ремонтни дейности по някои от магистралите:

  • по АМ “Тракия” – от 11 до 21 км
  • АМ “Хемус” – в района на село Потоп движението ще се извършва в една пътна лента

“Контролът днес и в понеделник ще е насочен към подпомагане, а сериозен ще бъде през почивните дни. Ще има специализирани операции, насочени към водачите, употребилите алкохол и наркотици и шофирали с превишената скорост”, посочи още инспектор Крушарски.

Към специализираните полицейски операция ще се включат и сили на жандармерията, допълни гл.инспектор Дарин Димитров от отдел „Охранителна полиция“ в ГДНП.  Служителите ще следят за безопасността на движението, спазването на противоепидимичните мерки, както и на обществения ред. Силите на реда в градовете ще са насочени прериоритетни в районите на училищата, паркингите на големите хранителни магазини, моловете и местата, където е възможно струпването на голям брой хора. Ще има и екипи, които ще следят за опазването на обществения ред, посочи още главен инспектор Димитров.

От МВР съобщиха и обобщени данни от приключилата вчера  специализирана полицейска операция, насочена само към контрол за скоростта на водачите. В рамките на акцията са констатирани над 42 000 нарушения, като над 25 000 от тях са в населените места. Инспектор Крушарски даде пример със засечени груби нарушения на скоростния режим на територията на София и Пловдив – при ограничение 50 км./ч водачи се движат с над 150 км./ч.

снимки: МВР

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!