BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Никола Колев от 5 б клас е Читател на годината в РБ „Дора Габе“

Нашият Никола Сашков Колев от 5 б клас бе отличен от Регионална библиотека „Дора Габе“ като Читател на годината, в традиционните годишни награди на културната институция.
„Никола е дете извън клишетата и аз съм горда, че съм негов класен ръководител“, казва г-жа Мая Кондова и мотивира твърдението си. „Обикновено домашните любимци на децата са кучета и котки, но Никола отглежда …. гущер. “Младите не четат”, казват обикновено възрастните. Никола обаче чете постоянно и със страст! Докато бяхме присъствено на училище, често ми се налагаше да го моля да затвори и прибере книгата си. Той винаги носи книга в чантата си и тя обикновено стои под чина му. А той ми отговаря, че книгата така го е увлякла, че не забелязва нищо друго около себе си. Така че не се изненадах, когато разбрах, че е обявен за Читател на годината в детска възрастова група на Регионална библиотека ” Дора Габе” за 2020 г. С ентусиазъм и огромно желание Ники се включи в благотворителния маратон “Чрез спорт към знание 2”. И настояваше да пробягаме повече обиколки, защото така ще се купят повече нови книги за библиотеката. Там се запозна с Николай Георгиев, който пък е отличен като Дарител №1 на библиотеката, а е и родител на наш ученик от 2 в клас. И не на последно място, Ники опровергава още едно твърдение на възрастните – че тези, които четат, не ги влече математиката. С изключително логичния си ум той зае трето място на областния кръг на олимпиадата по Математика през 2020 г.“, с гордост изрежда качествата на петокласника си г-жа Кондова.
„Никола е много интелигентно и будно дете. Няма случай, в който да заговоря за произведение или тема, и той да не я коментира и да даде пример. Книгата е постоянно пред очите му, на чина. Даже в часовете по български език му правя забележка да вдигне погледа си и да слуша. Не съм вярвала, че ще кажа на някого това, защото все обяснявам, че трябва да се чете и да се чете повече. Чувала съм и други учители да казват същото за Ники. За 35 години стаж съм срещала, преподавала съм на деца, които четат, обичат книгата, но за мен Ники е феномен! Не напразно някой, по-мъдър човек от мен, е казал: Четящият човек е добър човек! Ники е усмихнато и лъчезарно дете. Много искам да е пример за съучениците си и често го “назначавам за помощник- учител”. Ники е дете, на което прощавам, когато нещо е сгрешил, но той ще е един от учениците ми, с които много ще се гордея, когато стоя пред телевизора и няма какво да правя!“ – говори за своя възпитаник преподавателят му по БЕЛ, г-жа Невяна Манова.

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!