BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На Св. Валентин: Семейства от Добрич за любовта, уважението и разбирателството

На 14 февруари всичко е сърца и любов. В Деня на Свети Валентин – този красив празник, вече толкова популярен и у нас, двойките изразяват любовта си едни към друг. Може би в този ден, повече от всеки друг, се питаме какво е любовта, какво е мястото й в семейния живот, какво е, когато липсва, как се съхранява тя и има ли рецепти за това. Казват, че да привлечеш любовта е лесно, трудното е да я задържиш.

Про Нюз Добрич покани няколко семейства от Добрич да разкажат как любовта се случва в техния съвместен живот и как намират начин да преодоляват трудностите.

Генка и Петър Петрови: За любовта!

Генка и Петър Петрови

Любовта…Няма дефиниция за нея. Всичко за нея е казано и още толкова е неказаното за нея. Просто…я има. Нея, победителката с различни имена: Споделеност, Потребност, Отдаденост, Смисъл, Преживяно, Непреживяно, Търпение, Надежда, Очакване…

Някога младостта ни не размишляваше, а обичаше. После се радваше на най-скъпите си плодове – децата. Децата – Любов и Смисъл! Смисъл за цял живот, навлязъл по-късно с внуците в приказката на приказките! Приказката за любовта със заглавие, което вълнува най-много преживелите го.

Внуците! Вълшебната приказка, елей на цветните и черно-белите ни дни и нощи, пълни с размисли, съмнения, тревоги, грижи, вини.

Приказка – Божия милост и дар! Божи дар, с който се прераждаме тук, на земята, награда за търпението, за стоицизма, за вярата и упованието в смисъла на живота- любов!

Какво повече от това! Освен благодарност и жажда за още и още приказки.

Галя и Митко Желязкови: Раздаваш се, без да правиш сметка, това е Любовта!

Д-р Галя Бодичева и д-р Митко Георгиев, семейство Желязкови

Всеки ден казваш на човека до теб, че го обичаш, всеки има нужда да чува и да ги казва тези думи! Правиш добро за другия, без да мислиш за себе си и така любовта се завръща към тебе! Раздаваш се, без да правиш сметка, това е Любовта! А трудностите се преодоляват с общуване, споделяне и загриженост към другия! Радваме се един на друг днес, а не вчера и не може би утре!!

Теменуга и Георги Желеви: Ние сме заедно, постоянно и във всичко

Теменуга и Георги Желеви

Ние просто сме заедно, постоянно и във всичко. И в къщи, и в работата, и по екскурзии, навсякъде. Основното, според нас, е човек да запази любовта, уважението, разбирателството, партньорството. Един от начините е да си заедно с този човек, защото, хората са казали: „Очи които не се виждат, се забравят”.  Преодоляваме трудностите, като оставаме заедно каквото и да се случи, помагаме си. Дори дъщеря ни понякога се сърди: „Не може ли да не си звъните на 10 минути кой къде е?”. Не може.

Кремена и Искрен Димитрови: Взаимност и много пространство!

Кремена и Искрен Димитрови

Взаимност и много пространство! Въображението и желанието да си създаваме и измисляме достатъчно територия, където никога да не се чувстваме натясно. Отношенията между мъжът и жената са много интуитивни – важен е мълчаливият диалог и енергийният контакт – поглед, емоция, движение, страст – това, вероятно съхранява любовта.

Неведоми и жестоки са силите, които изневиделица се стоварват върху хората и се опитват да ни смажат. В такива моменти осъзнаваме своята безпомощност и ограниченост. Но ние вярваме, че когато сме на дъното имаме една единствена възможност и тя е да се оттласнем нагоре. Не бъркаме в раните, а вместо това търсим силните си качества. В такива моменти усещаш топлината на другия и виждаш в очите му силата, благодарение на която можеш да се справиш с всяка ситуация.

Светослава и Боян Коларови: Където любовта обвързва, едва ли има трудност, която да разделя

Светослава и Боян Коларови

Любовта не е ли такова нематериално нещо, което няма нужда от съхранение? По-скоро тя нас пази и поддържа, отколкото ние нея. За нас е голям късмет, че сме я имали и че се е оказала истинска, щом толкова години ни държи един до друг. Да, нямаме спомен да сме я съхранявали любовта. Тя просто излиза от нас, толкова, колкото да даде място на другата, която получаваме обратно. Как преодоляваме трудностите? Сигурно с компромиси и търпение, но вероятно, най-силна е помощта на любовта. Където любовта обвързва, едва ли има трудност, която може да разделя. Сократ е казал: „Всеки мъж трябва да се ожени, независимо от всичко. Ако попадне на добра жена, ще бъде изключение; ако попадне на лоша, ще стане философ“. Май, все пак и учителят не е имал достатъчен житейски опит, защото не е видял, че философия извира и от получената любов!

Румяна Матеева и Алберто Джакобаци: Никога не забравяйте хубавите моменти заедно!

Румяна Матеева и Алберто Джакобаци

Никога не трябва да се забравят хубавите моменти, които сме имали с човека до себе си. Важно е да се правят компромиси – няма перфектни и безгрешни хора, и ако виждаме само недостатъците в другия, връзката е загубена. Трябва да не забравяме как е пламнала любовта – това ще помогне тя да не угасне. Ежедневните малки жестове са много важни. Обичаме да пием заедно хубаво вино. Поднасянето на кафе в леглото сутрин, помощта в домакинството, желанието да кажеш на другия „Колко добре изглеждаш днес!“, или „Днес те обичам повече от вчера!“ – тези неща са важни, не скъпите предмети, телефони, коли, бижута. Материалните неща не са важни. Важно е да не забравяме хубавите моменти.

Коянка и Георги Кралеви: Любовта е силата,която осмисля живота ни

Коянка и Георги Кралеви

Любовта дава цена на дните, годините…ТЯ създаде и нашето семейство преди 48 години. Редуваха се дни на щастие и радост: раждането на сина и дъщерята, първите изречени думи, първите стъпки, първият учебен ден, абитуриентските балове…И тях ги озари Любовта,създадоха си свои семейства, зарадваха ни с внуци. Разбира се, че е имало облаци и бури в живота ни, но обичта, уважението, малките жестове на внимание ни научиха да щадим нервите си, да изчакваме да премине бурята, да премълчим…Трудностите в семейният живот се преодоляват с много компромиси. Ние знаем,че водата, потекла от извора, никога не се връща назад, че дните на човешкият живот са неповторими. Вярваме в изгревите на новия ден, нужни са ни обич, нежност и топлота!

Вяра Торозова и шеф Димитър Димитров:  С времето любовта става все по-истинска

Вяра Торозова и шеф Димитър Димитров

Любовта няма нужда да се съхранява – или я има или я няма. Тя става все по-дълбока по-истинска с времето. Любовта не търпи фалш и неистини между двама души. Нямаме рецепта за преодоляване на трудностите по между ни, мислим, че желанието да бъдеш с някой е водещо. Тогава намираш начин, независимо от ситуацията. Правим си подаръци, но ние сме хора трудови и подаръците са това, от което имаме нужда.

източник: Про Нюз Добрич

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!