BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Момиче си направи онлайн преглед при гинеколог и…

Жителка на руския град Калуга стана жертва на изнудване от „онлайн гинеколог“

По думи на местен адвокат младото момиче се е нуждаело от задължителното участие на специалист в лечението си. Лекарят, който се свързал с пострадалата, й казал, че при условията на борбата с коронавирус и ограниченията за движение той няма да може да направи посещение в дома й.

Измамникът обяснил на рускинята, че може да я консултира срещу 3 хиляди рубли (около 73 лева), но в същото време помощта, която той е готов да й предостави, може да бъде квалифицирана само с лично посещение на пациента.

Лекарят предложил на момичето преглед чрез Skype. След това рускинята му превела 3 хиляди рубли.

Въпреки това човекът се оказал измамник без лиценз на лекар. Той започнал да заплашва момичето, че, ако тя не му преведе 200 хиляди рубли (около 4850 лева), тогава клипът от „консултацията“, записан от него, ще бъде публикуван в мрежата.

Според местния адвокат нападателят е направил снимки с интимно съдържание и се опитвал да изнудва рускинята, което е грубо нарушение на наказателното законодателство.

Юристът смята, че страницата „лекари“ в социалните мрежи е създадена за търсене на жертви и изнудване на пари.

В момента кибер измамницикът е издирван от служителите на реда./zdrave.to

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!