BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Младите поп изпълнители Преслава Тодорова и Мартин Стоянов от Студио „Сарандев“ с престижни награди от онлайн издание на Международен фестивал

Преслава Тодорова и Мартин Стоянов от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова взеха участие в Международния фестивал за популярна музика  и танц  на испански език и други романски езици ”Abanico”2020. https://www.facebook.com/AbanicoFestival/posts/1642255259260688

Тазгодишното девето издание на фестивала трябваше да се проведе в София на 4 и 5 април, но ситуацията с covid 19 принуди организаторите да го трансформират в онлайн конкурс.
Преслава участва с френска и българска песен и грабна Гран при в III възрастова група с постигнат най-висок резултат. Мартин е с първо място за най-добро изпълнение на италианска песен, първо място за най-добро изпълнение на българска песен и първо място в комплексното класиране.

Изпратените от участниците видеа се гледат и оценяват от международно жури в различен състав за различните възрастови групи:
II GROUP (втора възрастова група /11-12/ години)
Jury :
Viktoria Lukyanova – Moldova
Teana Kovacevic – Croatia
Emilia Savu – Romania

III GROUP (трета възрастова група /13-14/ години)
Jury:
Evelina Batey /Malta
Nuno Figueira /Portugal
Yaron MALACHI / Izrael
Saribek Sargsyan/Poland

Международният фестивал „Абанико“ по традиция е със силно чуждестранно участие. Тази година в онлайн изданието можем да видим млади поп изпълнители от много държави:България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватска, Кипър, Италия, Румъния, Испания, Португалия, Гърция, Полша, Украйна, Беларус, Колумбия, Куба, Молдова, Русия, Естония, Великобритания и др. Участниците са разпределени в 5 възрастови групи.

Събитието е част от календара на столичните културни събития с партньорството на Община София – район Оборище! Организатор на конкурса е Музикална агенция Artvoices – представител за България в Алианс на международните фестивали /ALFA и  сертифициран член на WAPA /Световна асоциация за изпълнителско изкуство/.

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!