BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МАЯ ДИМИТРОВА Е НОВОИЗБРАНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ДОБРИЧ

АДВОКАТ ЩЕ РЪКОВОДИ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ДОБРИЧ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ. КМЕТЪТ ЙРДАН ЙОРДАНОВ И ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА ОБЩИНА ГРАД ДОБРИЧ ВСТЪПИХА В ДЛЪЖНОСТ

Тази сутрин се проведе тържествено заседание, свикано със заповед на областния управител Красимир Кирилов, за конструиране на новоизбрания състав на Общински съвет град Добрич и полагане на клетва от избрания кмет на общината Йордан Йорданов, който на втория тур с 18 898 гласа на гражданите на Добрич получи доверието да управлява за втори път общината в мандата 2019-2023 година.

Сесията бе открита и водена от Кр. Кирилов. След като новоизбраните представители на местната власт получиха своите удостоверения, общинските съветници положиха клетва.

Да служи в името на гражданите се закле и кметът Йордан Йорданов. Й. Йорданов призова да се загърбят политическите пристрастия и да се работи обединено в името на гражданите на Добрич. Той благодари на добричлии за гласуваното доверие и подчерта, че започва да се работи активно по заложените приоритети. Кметът на Добрич Йордан Йорданов получи символa на местната власт от областния управител Красимир Кирилов.

Областният управител поздрави всички и припомни, че те са в залата по волята на избирателите. „Доверието на хората е висока оценка за вашите лични, професионални и управленски качества. Уверен съм, че през следващите четири години, кметът, заедно с общинските съветници, ще оправдае това доверие“, заяви още Кр. Кирилов и пожела успешен мандат на представителите на местната власт в мандат 2019-2023 г.

Водещ на заседанието по втора точка от дневния ред бе Гинка Василева – най-възрастният избран общински съветник, която проведе избор на комисия по избор на председател на ОбС град Добрич. Комисията бе от петима членове с председател Зорница Михайлова. В залата се направиха две номинации за председател – Мая Димитрова от БСП за България, и Милко Пенчев от местна коалиция НФСБ  /АБВ, ЗС „Ал. Стамболийски, ЗНС/. След проведено тайно гласуване с 24 гласа „за“, за председател бе избрана Мая Димитрова.

Поздрав към новия председател на Общинския съвет направи Иво Пенчев, ръководил ОбС в мандат 2015-2019. Той подари статуетка на Темида и пожела на новата председателка да ръководи политически безпристрастно Общинския съвет – за благото на жителите на Добрич.

От трибуната Мая Димитрова благодари за доверието и изрази надежда, че всички заедно ще обединят усилия, за да направят Добрич още по-красив и по-привлекателен град за живеене.

В новосформирания общински съвет на Добрич МК ГЕРБ/СДС имат 15 съветника, МК /ДБГ, НДСВ, ССД, ГН) 13, БСП за България – 7, ВМРО – 2, МК НФСБ /АБВ, ЗС „Александър Стамболийски, ЗНС/ – 2 и ДПС – 2.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!